Brokuły Bimi® z ricottą, cytryną i tartym parmezanem

Brokuły Bimi® z ricottą, cytryną i tartym parmezanem

W tym przepisie, kremowa ricotta przenika się z kwaśnym sokiem z cytryny. Ten kontrast smaków podkreśla orzechowy smak brokułów Bimi®.

Specifications

Przygot.

5 minuty

Gotuj

5 minuty

Porcje

2

Metoda

    1. Brokuły Bimi® gotuj na parze przez 3-4 minuty, aż zmiękną.
    1. Podczas gdy Bimi® się gotują, delikatnie rozbij ricottę na grudki i zetrzyj parmezan.


    1. Ułóż gorące brokuły Bimi® na talerzach, z ricottą na wierzchu. Posyp skórką z cytryny i polej wyciśniętym z cytryny sokiem. Na koniec posyp danie parmezanem, skrop oliwą z oliwek, posól, posyp czarnym pieprzem i podawaj.