Brokuły Bimi® z Ricottą, Cytryną i Tartym Parmezanem

Brokuły Bimi® z Ricottą, Cytryną i Tartym Parmezanem

W tym przepisie, kremowa ricotta przecina się z ostrym sokiem z cytryny. Ten kontrast smaków podkreśla orzechowy smak brokułów Bimi®

Specifications

Przygot.

5 minuty

Gotuj

10 minuty

Porcje

2

Metoda

  1. Brokuły Bimi® gotować na parze przez 3-4 minuty, aż zmiękną.

  2. Podczas gdy brokuły Bimi® gotują się, delikatnie rozbij ricottę na grudki i posiekaj parmezan w ładne ruloniki.

  3. Ułóż gorące brokuły Bimi® na talerzach, z ricottą na wierzchu. Posypać skórką i polej sokiem z cytryny. Na każdą porcję posyp parmezanem. Skrop oliwą z oliwek, posól, posyp czarnym pieprzem i podawaj.