Tarteletki Bimi® i Cambozola
Te proste, ale imponujące tarteletki idealnie nadają się do jedzenia na świeżym powietrzu lub jako wykwintne dania na przyjęcie.
Specifications
Przygot.
5 minuty
Gotuj
10 minuty
Porcje
4
Metoda
-
Podgrzej piec do temperatury 220°C.
-
Podczas przygotowywania ciasta, blanszuj Bimi® przez 1 minutę we wrzącej wodzie.
-
Weź 1 opakowanie gotowego ciasta francuskiego, pokrój je na cztery prostokątne kawałki i połóż na dwóch blachach wyłożonych papierem do pieczenia.
-
Ułóż zblanszowane Bimi® od różyczki do łodygi wzdłuż ciasta, a na wierzchu ułóż cienkie plasterki sera Cambozola (lub innego sera pleśniowego), uważnie przykrywając serem końcówki, tak aby się nie przypaliły.
-
Dopraw czarnym pieprzem i odrobiną soli morskiej, a następnie piecz przez około 8 minut w bardzo gorącym piekarniku. Podawaj z wyrazistą sałatką z rukoli.