Tarteletki Bimi® i Cambozola

Tarteletki Bimi® i Cambozola

Te proste, ale imponujące tarteletki idealnie nadają się do jedzenia na świeżym powietrzu lub jako wykwintne dania na przyjęcie.

Specifications

Przygot.

5 minuty

Gotuj

10 minuty

Porcje

4

Metoda

  1. Podgrzej piec do temperatury 220°C.

  2. Podczas przygotowywania ciasta, blanszuj Bimi® przez 1 minutę we wrzącej wodzie.

  3. Weź 1 opakowanie gotowego ciasta francuskiego, pokrój je na cztery prostokątne kawałki i połóż na dwóch blachach wyłożonych papierem do pieczenia.

  4. Ułóż zblanszowane Bimi® od różyczki do łodygi wzdłuż ciasta, a na wierzchu ułóż cienkie plasterki sera Cambozola (lub innego sera pleśniowego), uważnie przykrywając serem końcówki, tak aby się nie przypaliły.

  5. Dopraw czarnym pieprzem i odrobiną soli morskiej, a następnie piecz przez około 8 minut w bardzo gorącym piekarniku. Podawaj z wyrazistą sałatką z rukoli.