Nasi Rolnicy

Poznaj wyjątkowych ludzi, którzy dostarczają brokuły Bimi® na Twój talerz w Polsce i poznaj ich zdanie na temat tego, dlaczego to wszechstronne warzywo jest tak nieprawdopodobnie pyszne.

Sacoje

Sacoje

Eva Lerma kieruje zespołem 15 pracowników w Sacoje, spółdzielni rolniczej w Dolinie Guadalentin w Murcji w Hiszpanii. Razem z Diego, jednym z rolników Bimi®, który jest już rolnikiem w trzecim pokoleniu, Eva i jej zespół zbierają brokuły Bimi® każdego roku na około 40 hektarach.

Sacoje uprawia brokuły Bimi® od 2016 roku i od tego czasu popyt ogromnie wzrósł. Sacoje zaopatruje supermarkety w całej Europie w brokuły Bimi®. Ze względu na umiarkowany klimat gospodarstwo może oferować brokuły Bimi® przez cały rok.

Brokuły Bimi® zbierane są ręcznie i natychmiast schładzane na lodzie, aby dotarły do ​​klienta w najlepszej możliwej świeżości. Zespół Sacoje dba o to swoją szczególną troską i uwagą. Oprócz brokułów Bimi® Eva i jej zespół uprawiają i eksportują także jarmuż, kapustę spiczastą, młody kalafior i brokuły. Eva lubi brokuły Bimi® gotowane na parze z jajecznicą i peklowaną szynką hiszpańską na boku.

Deilor

Deilor

Zespół Deilor uprawia rocznie około 200 ton brokułów Bimi® na swoich farmach w Totana i Lorca w dolinie Guadalantín w Hiszpanii. Antonio Gimenez, dyrektor generalny Deilor, jest wspierany przez około 50 przeszkolonych pracowników, którzy od października do maja ręcznie zbierają nasze różnorodne warzywa. Zaopatrują hiszpańskie supermarkety i niektóre inne kraje europejskie.

Antonio Gimenez i jego zespół to rolnicy z pasją, którzy w Deilor wytwarzają wyłącznie świeże produkty wysokiej jakości, w tym: melony, brokuły, sałatę, kalafior, winogrona i arbuzy. Ulubionym warzywem Antonio są brokuły Bimi®. Lubi po prostu smażone z odrobiną wysokiej jakości oliwy z oliwek i szczyptą soli.

Grupo Lucas

Grupo Lucas

Pozwólcie nam: Juan Martinez Tomé, menadżer techniczny Grupo Lucas, rolnik z pasją i wykładowca w Szkole Inżynierii Rolniczej w Orihuela w Alicante. Juan Martinez kieruje zespołem składającym się z około 35 pracowników. Wszyscy zostali specjalnie przeszkoleni do zbioru brokułów Bimi® w zależności od pory roku w różnych gospodarstwach w regionach Murcja i Kastylia-La Mancha w południowej Hiszpanii.

Juan Martinez jest prawdziwym ekspertem Bimi®: „Brokuły Bimi® wymagają dużej uwagi od sadzenia do zbioru – wszystko odbywa się ręcznie. Zbiór odbywa się mniej więcej co trzy dni. Uważnie monitorujemy rośliny, ponieważ zaledwie jeden dzień może zadecydować o dobrych i złych plonach podczas żniw”.

Grupo Lucas rozpoczęła uprawę brokułów Bimi® cztery lata temu wraz z innymi owocami i warzywami, takimi jak sałata, szpinak, endywia, boćwina, jarmuż i wiele różnych ziół. Juan Martinez woli delektować się swoim Bimi® na surowo i świeżo zebranym na polu, ponieważ wtedy delikatny, lekko słodki smak Bimi® jest najbardziej intensywny. Kiedy przygotowuje Bimi® w domu dla swojej rodziny, grilluje je bardzo lekko, aby zachować delikatne smaki.

W ten sposób rośnie Bimi®

Tutaj możesz zobaczyć, jak Twoje ulubione warzywa są uprawiane z wielką miłością i troską: od nasion po ręczne zbiory, zanim zostaną świeże dostarczone do lokalnego supermarketu lub restauracji.