
Bimi® i grillowane warzywa z sosem śliwkowo-sojowym BBQ
Nie ma nic bardziej kuszącego niż zapach żarzącego się grilla w gorący letni dzień. Zaskocz bliskich i wypróbuj ten wege przepis, który z pewnością stanie się hitem i zachwyci nie tylko wegetarian!
Specifications
Przygot.
15 minuty
Gotuj
10 minuty
Porcje
3
Metoda
-
- Rozpal grilla i zacznij kroić bakłażana, słodkiego ziemniaka i cukinię w cienkie plastry, a czerwoną paprykę w paski. Brokuły Bimi® nie wymagają obierania ani krojenia.
-
Posmaruj pokrojone warzywa, Bimi®, i kolbę kukurydzy olejem roślinnym i upiecz na grillu.
-
Na patelni połącz wszystkie składniki do sosu BBQ. Sos podgrzewaj mieszając, aż zacznie bulgotać. Ostudzony sos przełóż do miski.
-
Okrój ziarna kukurydzy z upieczonej kolby, warzywa możesz posiekać lub zostawić w plastrach według uznania.
-
Grillowane warzywa podawaj z sosem BBQ.