BIMI® z faszerowaną kaczką

BIMI® z faszerowaną kaczką

Specifications

Przygot.

20 minuty

Gotuj

2 godziny

Porcje

2

Metoda

  1. Wątróbkę dość drobno zmiksuj, mogą pozostać małe kawałeczki. Wymieszaj z posiekaną natką, bułką tartą, solą i pieprzem.

  2. W obu piersiach kaczki wykonaj w mięsie nacięcie "kieszonkę”, włóż do niej zmielona wątróbkę. Brzeg możesz uszczelnić np. spinając krótką wykałaczką.

  3. Kaczkę obsmaż na złoto, z każdej strony na dobrze rozgrzanej patelni, po czym wstaw pod przykryciem po piekarnika nagrzanego do 170 oC. Piecz ok. 2h, aż będzie zupełnie miękka.

  4. Brokuły BIMI® krótko ugotuj w osolonej wodzie.

  5. Kaczkę pokrojoną w plastry podawaj w towarzystwie brokułów BIMI®, całość dania możesz skropić sosem powstałym w trakcie pieczenia.