Risotto z pomidorami i chorizo z brokułami Bimi® z czosnkiem

Risotto z pomidorami i chorizo z brokułami Bimi® z czosnkiem

Wypróbuj ten wyjątkowy przepis na risotto z pomidorami, chorizo i brokułami Bimi®.

Specifications

Przygot.

5 minuty

Gotuj

15 minuty

Porcje

2

Metoda

  1. Rozgrzej 2 łyżki oliwy z oliwek w dużym rondlu i smaż cebulę na małym ogniu, aż zmięknie, około 10 minut. Dodaj drobno posiekany czosnek i smaż przez kolejne 1-2 minuty, zanim dodasz ryż do risotto. Mieszaj przez 3-4 minuty, aż ryż stanie się przezroczysty.

  2. Dodaj wino i pozwól mu się bulgotać, aż się wchłonie. Odcedź pomidorki koktajlowe, zachowując płyn pomidorowy. Dodaj płyn do ryżu i wymieszaj.

  3. Zmniejsz ogień i zacznij dodawać bulion, po jednej chochelce. Odczekaj, aż prawie się wchłonie, zanim dodasz kolejną chochelkę, ciągle mieszając. Powinno to zająć około 20-25 minut.

  4. W międzyczasie ugotuj brokuły Bimi® na parze, aż będą prawie miękkie. Następnie usmaż chorizo na małej patelni na dużym ogniu, aż będzie chrupiące. Gdy risotto będzie gotowe, dodaj chorizo, parmezan, bazylię i odłożone pomidorki koktajlowe z puszki i delikatnie wymieszaj, nie rozdrabniając pomidorów.

  5. Rozgrzej pozostałą oliwę z oliwek i podsmaż plasterki czosnku. Dodaj Bimi® i smaż, aż się podgrzeje i będzie aromatyczne. Rozłóż risotto do misek i nałóż na wierzch brokuły Bimi®.