Bimi® i grillowane warzywa z sosem śliwkowo-sojowym BBQ

Bimi® i grillowane warzywa z sosem śliwkowo-sojowym BBQ

Nie ma nic bardziej kuszącego niż zapach żarzącego się grilla w gorący letni dzień. Zaskocz bliskich i wypróbuj ten wege przepis, który z pewnością stanie się hitem i zachwyci nie tylko wegetarian!

Specifications

Przygot.

15 minuty

Gotuj

10 minuty

Porcje

3

Metoda

    1. Rozpal grilla i zacznij kroić bakłażana, słodkiego ziemniaka i cukinię w cienkie plastry, a czerwoną paprykę w paski. Brokuły Bimi® nie wymagają obierania ani krojenia.
  1. Posmaruj pokrojone warzywa, Bimi®, i kolbę kukurydzy olejem roślinnym i upiecz na grillu.

  2. Na patelni połącz wszystkie składniki do sosu BBQ. Sos podgrzewaj mieszając, aż zacznie bulgotać. Ostudzony sos przełóż do miski.

  3. Okrój ziarna kukurydzy z upieczonej kolby, warzywa możesz posiekać lub zostawić w plastrach według uznania.

  4. Grillowane warzywa podawaj z sosem BBQ.